İrem Arslan
İrem Gamze Arslan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) Bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını ise Maltepe Üniversitesinde Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Zabcı danışmanlığında, bebeklerine uyku eğitimi veren anneler üzerine psikanalitik yönelimli tez yazarak yüksek onur derecesi ile tamamlamış ve Klinik Psikolog unvanını almıştır. Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Zabcı’dan psikanalitik yönelimli çocuk-ergen-yetişkin süpervizyonu alarak süpervizyon sürecini tamamlamıştır. Yüksek lisansı sırasında uzmanlık stajını Moodist Psikiyatri ve Nöroloji hastanesinde tamamlamıştır.
Aldığı mesleki eğitimler arasında;
Oyun Terapileri Derneği (Association for Play Therapy -APT) tarafından onaylı eğitmenler; Marshall N. Lyles ve Linda E. Homeyer’den Dışavurumcu Sanatlar ile Oyun Terapisi eğitimini almış ve süpervizyonunu tamamlamıştır.
Uluslararası Kum Oyunu Terapisi Derneği (International Society for Sandplay Therapy-ISST) tarafından onaylı eğitmenler; Carlo P. Ruffino, Braam Beetge ve Elvira Carolina Valante’den Analitik Psikolojiye Giriş Eğitimini almıştır.
Bilge Uzun’dan Temel Mindfullnes Eğitimi, Bahar Çakır ve Merve Onurbilen’den Çocuk ve Ergenler ile İlk Görüşme Teknikleri, Özlem Karaırmak’dan Terapide Metafor Kullanımı aldığı eğitimler arasındadır.
Klinik psikoloji yüksek lisans eğitim programı ileri düzey psikoterapi dersi kapsamında, Kuntay Arcan’dan Depresyon ve Anksiyete Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamıştır.
Rorschach ve Projektif Testler Derneği bünyesinde Neslihan Zabcı’dan Rorscach-CAT/TAT (Çocuk) testi almaktadır. Yine aynı dernek bünyesinde Funda Akkapulu Aydın’dan Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi eğitimini almaktadır.
İstanbul Çocuk-Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği Formasyon Eğitimine başlamıştır.
EMDR 1. Düzey eğitimini tamamlamıştır.
Katıldığı Seminer & Atölyeler
İstanbul Bilgi Üniversitesi Ulusal Psikoloji Günleri 1 (2015)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Ulusal Psikoloji Günleri 2 (2016)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Ulusal Psikoloji Günleri 2- Sosyal Medya Sorumlusu (2016)
Çocuk İhmal ve İstismarı Konulu 1. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi (2016)
Yaşadıkça; Aşk, Bağımlılık ve Saldırganlık Temalı Açık Üniversite Konferansı (2016)
Türkiye Psikoterapi Zirvesi- Psikoterapi Yaz Kampı – Rukiye Hayran Beş Aşamada Psikoterapi: Hikâye ve Metaforların Aşamalarda Kullanımı (Atölye Çalışması) (2019)
Türkiye Psikoterapi Zirvesi- Psikoterapi Yaz Kampı- Aslı Candan Kodalak Theraplay Oyun ve Aile Terapisi (Atölye Çalışması) (2019)
Türkiye Psikoterapi Zirvesi- Psikoterapi Yaz Kampı- Gülce Nur Dinçer Çocuklarla Narrative Terapi (Atölye Çalışması) (2019)
How Superheroes Can Help You Through The Pandemic (Pandemide süper kahramanlar bize nasıl yardımcı olur?) (2020) -Janina Scarlet
Oyun Yoluyla Bağ Kurma Atölyesi (2020) -Merve Onurbilen Kunter
Tuvalet Eğitimi ve Tuvalet Sorunlarına Terapötik Müdahaleler (2021) -Bahar Çakır (Amos Eğitim ve Danışmanlık Merkezi)
Oyun Terapisinde Derinlemesine Okumalar (2021) -Mehmet Teber (Oyun Terapileri Enstitüsü)
Ebeveynleri Sürece Dahil Etmek Eğitimi (2022)- Bahar Çakır
Psikanalitik Psikopatoloji ve Projektif Testlere Giriş Seminerleri (2022) -Rorschach ve Projektif Testler Derneği
Verdiği Seminerler
Vega Okulları Veli Seminerleri: Ebeveyn Tutumlarının Çocuk Psikolojisine Etkisi (2021)
Vega Okulları Veli Seminerleri: Akran İlişkilerinde Yaşanan Güçlükler ve Çözümleri: Akran Zorbalığı (2022)
İBB Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu Veli Akademileri: Ailede Pozitif Disiplin Nasıl Sağlanır? (2022)
Mesleki ilgi alanları;
Psikanaliz, projektif testler, psikosomatizasyon, kum tepsisi terapisi, anne-baba-bebek bağlanması, erken dönem çocukluk, anksiyete ve duygu durum bozuklukları, psikolojik sağlamlık, bebek uykusu, ekran/oyun/teknoloji bağımlılığı ve parasosyal ilişki bulunmaktadır.
Çocuk ve Ergenler ile çalışma alanları: öfke problemleri, ekran/oyun/teknoloji bağımlılığı sınav kaygısı, duygu düzenleme güçlükleri, tırnak yeme problemleri, kardeş kıskançlığı, sınır tanımam/karşıt gelme, çocukluk çağı depresyonu, kayıp ve yas, akran zorbalığı, tuvalet alışkanlıkları, uyku problemleri… Çocuk ve ergenler ile çalışırken aynı zamanda ebeveynleri ile de çalışmakta ve ebeveyn danışmanlığı vermektedir.
Yetişkinler ile çalışma alanları: anksiyete (kaygı) bozuklukları ve duygu durum (depresyon, manik depresyon) bozuklukları, yeme bozuklukları, psikosomatik semptomlar, öfke problemleri…